Naujienos

Spalio 4 d. įvyko seminaras „VIEŠŲJŲ ERDVIŲ KOKYBĖS STANDARTAI (VEKS)". Kalbėta apie viešųjų erdvių želdinius: su kokiomis problemomis susiduria savivaldybės, samdydamos želdinių priežiūros įmones, kaip vykdoma atliekamų darbų priežiūros kontrolė bei koks viso šio proceso rezultatas - miestų ir miestelių žaliųjų erdvių būklė.
Seminare buvo pristatyta viešųjų erdvių želdinių priežiūros kokybės standarto metodika, kuria vadovaujasi tokios šalys kaip Vokietija ir Olandija.

Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų augintojų asociacija nuotrauka.

Rugpjūčio pirmąjį penktadienį mūsų Asociacijos nariai lankėsi Klaipėdoje.

Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų asociacija (LŽDAAA) toliau tęsia mokymus tema "Sveiki ir gražūs miesto želdiniai - misija įmanoma!". Šįkart organizatoriai aplinkos puoselėtojus sukvietė į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką, kuri vos talpino gausiai susirinkusius klausytojus ne tik iš Šiaulių miesto apželdinimo įmonių, Šiaulių botanikos sodo, bet ir atvykusius iš aplinkinių rajonų - Raseinių, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio, Akmenės.

Seminaro pranešėjai ir dalyviai"Sveiki ir gražūs miesto želdiniai - misija įmanoma!" - štai tokiu optimistiniu šūkiu vasario 8d. dalyvius į seminarą-mokymus, vykusius Utenoje, A. ir M. Miškinių bibliotekoje, sukvietė Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų asociacija (toliau - LŽDAAA). Pirmą kartą rajone surengtas tokio pobūdžio seminaras pritraukė didelį būrį smalsuolių - mokymuose dalyvavo ne tik UAB „Utenos komunalininkas" darbuotojai, seniūnai ir seniūnijų ūkio darbuotojai, dirbantys su želdiniais, bet ir nemažai Utenos rajono gyventojų, besidominčių augalų priežiūros naujovėmis.

Atsakas projekto rengėjams, kurie, vykdydami Ąžuolyno parke esančios infrastruktūros sutvarkymą, ketina ten pasodinti rododendų kolekciją (http://pilotas.lt/2017/09/04/varpine/azuolyno-rododendrizacija-kauno-istorini-parka-ketinama-neatpazistamai-pertvarkyti/).

Asociacijos narių susitikimas Restoje 2017 UAB "Dotnuva baltic" palapinėje. Buvo ne tik malonu vėl pasimatyti, bet ir kartu su "Dotnuva baltic" atstovais aptarti skirtingų rūšių vejas, jų tręšimo būdus, priežiūrą keičiantis oro sąlygomis, vejų priežiūrą golfo aikštynuose ir t.t...

Kovo mėn. "Dotnuva baltic" įmonėje įvyko Asociacijos narių susitikimas.
Buvo diskutuojama apie tai, kaip besikeičiančios klimatinės oro sąlygos įtakoja sezoninius darbus. Aptarti prasidedantys pavasario darbai iš kurių daugiausia dėmesio buvo skirta vejų atnaujinimui. Diskutuota apie žolių sėklas ir jų mišinius, nuo kurių parinkimo bei vykdomos priežiūros priklauso žaliojo kilimo vaizdas bėgant laikui.

Jau kelinti metai Asociacijos nariai bei jų kolegos yra kviečiami prisijungti prie darbų kuriant Japoniškame sodą   Kretingos raj. Darbėnuose.
Rugpjūčio 25 - 28 dienomis smagia tradicija tapusia talkoje, vadovaujant Japoniško sodo Meistrui Hajime Watanabei, buvo pasodinta apie 600 pušaičių.
Kviečiu pasidžiaugti šios talkos akimirkomis.