Naujienos

Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų asociacija (LŽDAAA) toliau tęsia mokymus tema "Sveiki ir gražūs miesto želdiniai - misija įmanoma!". Šįkart organizatoriai aplinkos puoselėtojus sukvietė į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką, kuri vos talpino gausiai susirinkusius klausytojus ne tik iš Šiaulių miesto apželdinimo įmonių, Šiaulių botanikos sodo, bet ir atvykusius iš aplinkinių rajonų - Raseinių, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio, Akmenės.

Seminaro pranešėjai ir dalyviai"Sveiki ir gražūs miesto želdiniai - misija įmanoma!" - štai tokiu optimistiniu šūkiu vasario 8d. dalyvius į seminarą-mokymus, vykusius Utenoje, A. ir M. Miškinių bibliotekoje, sukvietė Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų asociacija (toliau - LŽDAAA). Pirmą kartą rajone surengtas tokio pobūdžio seminaras pritraukė didelį būrį smalsuolių - mokymuose dalyvavo ne tik UAB „Utenos komunalininkas" darbuotojai, seniūnai ir seniūnijų ūkio darbuotojai, dirbantys su želdiniais, bet ir nemažai Utenos rajono gyventojų, besidominčių augalų priežiūros naujovėmis.

Atsakas projekto rengėjams, kurie, vykdydami Ąžuolyno parke esančios infrastruktūros sutvarkymą, ketina ten pasodinti rododendų kolekciją (http://pilotas.lt/2017/09/04/varpine/azuolyno-rododendrizacija-kauno-istorini-parka-ketinama-neatpazistamai-pertvarkyti/).

Asociacijos narių susitikimas Restoje 2017 UAB "Dotnuva baltic" palapinėje. Buvo ne tik malonu vėl pasimatyti, bet ir kartu su "Dotnuva baltic" atstovais aptarti skirtingų rūšių vejas, jų tręšimo būdus, priežiūrą keičiantis oro sąlygomis, vejų priežiūrą golfo aikštynuose ir t.t...

Kovo mėn. "Dotnuva baltic" įmonėje įvyko Asociacijos narių susitikimas.
Buvo diskutuojama apie tai, kaip besikeičiančios klimatinės oro sąlygos įtakoja sezoninius darbus. Aptarti prasidedantys pavasario darbai iš kurių daugiausia dėmesio buvo skirta vejų atnaujinimui. Diskutuota apie žolių sėklas ir jų mišinius, nuo kurių parinkimo bei vykdomos priežiūros priklauso žaliojo kilimo vaizdas bėgant laikui.