Renginiai

Liepos 4 d.

SEMINARAS "MODERNIOS ROŽĖS"

VDU botanikos sodas, Kaunas

VDU botanikos sodo konferencijų salėje (Ž. E. Žilibero g. 6, Aukštosios Fredos dvaro rūmai, Kaunas) ir didžiausiame Lietuvos rožyne liepos 4 d., antradienį, 10-14 val. vyks seminaras „Modernios rožės".
Lektorė - botanikos sodo rožyno kuratorė Dovilė Rylienė.
Daugiau informacijos

Liepos 5 d.

VASAROS GĖLIŲ PARODA

VU botanikos sodas, Kairėnai

Valstybės dienos šventės proga Vilniaus universiteto botanikos sode vyks gėlių paroda. Bus galima pamatyti šiuo metu žydinčias gėles: lelijas, viendienes, rožes bei kitus žolinius augalus.
Parodos atidarymas liepos 5 d. 12.00 val.
Po atidarymo 14.00 val. kviečiame į ekskursiją po Botanikos sodo augalų kolekcijas.
Paroda vyks VU Botanikos sodo Muziejuje (Kairėnų g.45, Vilnius) liepos 5 d. 12.00-19.00 bei liepos 6 d. 10.00-19.00 val.

Birželio 30 d. - rugpjūčio 20 d.

PARODA "FORMUOJANT PEIZAŽĄ"

Nacionalinė dailės galerija, Vilnius

Paroda, skirta landšafto architektūros istorijai Lietuvoje  "Formuojant peizažą".

Parodoje pristatoma dalis Vilniaus peizažo projekcijų - nuo seniausių laikų iki sovietmečio pabaigos. Parodą sudaro daugiau nei 300 eksponatų (eskizų, planų, žemėlapių, grafikos ir tapybos kūrinių, fotografijų), perteikiančių realizuotas ir nerealizuotas idėjas.

Eksponatai surinkti iš įvairių muziejų kolekcijų, tyrimų institutų, bibliotekų, valstybinių bei asmeninių archyvų. Pirmą kartą Lietuvoje bus eksponuojamas Prancūzijoje saugomas Edouardo ir René-Edouardo André Lentvario dvaro parko parterio planas.

Daugiau informacijos

Rugpjūčio 26 d.

APLINKOS IR DIZAINO KONFERENCIJA "GARDEN STYLE"

Litexpo parodų rūmai, Vilnius

Trečią kartą organizuojamos konferencijos tema "ĮKVĖPTA GAMTOS. NATŪRALISTINIS DIZAINAS".

Į konferenciją atvyksta britų sodo dizaineris ir bestselerių knygų autorius dr.Noel Kingsbury, kuris kartu su žymiuoju Piet Oudolf išpopuliarino natūralistinį apželdinimą visame pasaulyje. Jis parodys įvairių pavyzdžių, kaip įrengti natūralistinį, estetišką, mažai priežiūros reikalaujantį sklypą. Ansis Birznieks parodys konkrečių atvejų, kaip įrengė tokio stiliaus želdynus Latvijoje ir kaip jie keitėsi kelių metų bėgyje. Ingė Auželienė papasakos, kaip pagražinti sklypą prie miško, nesugadinant esamos gamtos. O selekcininkai dr.Janis Rukšanis (Latvija) ir Edvinas Misiukevičius (Lietuva) parodys begalę naujos kartos augalų, kurie gali pagražinti ir jūsų kiemą. Konferenciją užbaigs dr. Skaidra Kordušienė su patarimais, kaip kovoti su kenkėjais natūraliais būdais.

Informacija apie konferenciją

Po konferencijos vyks praktiniai seminarai su dr.Noel Kingsbury
Informacija apie seminarus

Renginiai Lietuvoje